BELGIER AVL
Lidt forhistorie om racen vi avler efter.

Oprindelse: Belgien-Brabant.
Højde: op til 173 cm.
Farve:
Traditionelt brunskimmel med sorte lemmer, pandelok, man og hale, også brun, blåskimmel og sjældnere rød og rødskimmel.
Temperament:
Rolig, energisk, villig og ligevægtig.
Fysik:
Stærk hest, høj, massiv og kompakt af bygning. Hovedet groft og forholdsvis lille i betragtning af hestes størelse. Øjnene store og venlige. Halsen kraftig og velrejst, massiv forpart, skulder og bagpart, ryggen kort med god bredde og dybde. Lemmerne korte og muskuløse, med en del hovskæg. En smuk, vel-proportioneret hest med god aktion og umådelig styrke.
Victor uit de Vinkenpeel
Denne imponerende hest, som har haft en enorm indflydelse på kold-blodsraser overalt i verden, tilskrives ofte en særdeles romantisk for-historie, der dog beklageligvis ikke kan underbygges af beviser. det hedder sig f.eks., at belgieren er en direkte efterkommer af den store vildhest fra kvartærtiden, eller at den nedstammer fra den gamle ardenner , eller fra dem begge (begge dele er sandsynlige).

Det hævdes også, at belgiern blev benyttet af Cæcar, og at den var en af middelalderens stridshesteracer, hvilket utvilsomt har været korrekt for dens forfædres vedkommende, selv om den store belgiske hest dengang næppe har lignet vore dages belgier synderlig meget. Der blev i middelalderen avlet stridsheste både i Brabant og Flanderen, og typerne var formentlig nært beslægtede, måske identiske, selv om det oftest er betegnelsen "flamsk hest", der forekommer i historiebøgerne. Der findes ingen hest ved det navn i dag.

I Århundrene efter reformationen blev der gjort forsøg på at forandre belgieren ved tilførsel af raser fra andre lande, men resultaterne indfriede ikke forventningerne, og de belgilske hesteavlere tog inden længe fat på udenlukkende at anvende rene belgier-stammer. Derfor fik man skabt en race, der nu har en anselig alder. Avlen foregik selektivt og med stor kyndighed - man gik endda så vidt som til at praktisere indavl for at fremme usædvanlige kvaliteter. Resultatet blev, at den belgiske hest i dag er et storslået dyr med usvigelig typefasthed.
Frit efter Lademans hesteleksikon.
Robbylin af Riis Robbyline af Riis BE 12305

Født 09.05.1993, Brunskimmel
Far: BEH 1830 - ROBBY VAN DE NOORDDUIN
Mor: BE 12135 LISSI
Morfar: BEH 1795 RASMUS AF NYBORG
Eksteriørkåring den 01.07.1996
Beskrivelse: Passende stor hoppe af god type. Almindeligt hoved. Lidt utypisk hals. God dybde og bredde. Lidt flad af side. Lidt langt midtstykke. Stram lænd. Lidt usunde haser. Indkneben under has. Bløde forkoder. Gode hove. Bevægelsen regelmæssig og fremgribende.
Karakterer 9-9-8-9-8-9-7-9-10-9